Aplicatii pe domenii industriale

Prelucrare mase plastice

Extrudare suflare folie

O suflanta cu ionizare instalata deasupra liniei directioneaza aerul ionizat catre folia de plastic.
Incarcarea electrostatica este eliminata in timpul infasurarii rolei de folie, prevenind astfel atractia contaminantilor din aer la folie. Folia ramane neutra electrostatic si curata de praf, reducand reducerea vitezei de productie si rebuturi costisitoare. Eliminarea incarcarii electrostatice anuleaza si riscul ca operatorii sa sufere socuri electrice.

Extrudare film / placi

Un electrod de incarcare este aplicat la fiecare margine a filmului extrudat in locul in care atimge cilindrul de racire. Forta de atractie la cilindru previne contractia filmului si creste eficienta racirii.

Etichete IML (In Mould Labelling)

Incarcarea electrostatica poate fi utilizata pentru a fixa puternic dar temporar o eticheta decorativa pe peretele interior al matritei de injectie de mase plastice pe timpul procesului de injectie, fara a folosi vacuum. Aceasta procedura poate imbunatati considerabil aspectul si finisarea pieselor finite. Tehnica se foloseste curent la fabricarea abalajelor alimentare in special pentru inghetata si produse lactate si nu numai. In exteriorul matritei bratul robotului prezinta eticheta in fata unei bare de incarcare electrostatica ce aplica o sarcina electrostatica etichetei. Robotul a plaseaza apoi in interiorul matritei unde adera electrostatic puternic la peretii matritei datorita aderentei dintre eticheta si peretii metalici ai matritei. Forta de aderenta electrostatica este suficient de mare pentru a impiedica deplasarea etichetei pe parcursul procesului de injectie.

Masina de confectionat pungi (wickdeter)

In masinile de confectionat pungi de plastic sarcinia electrostatica creata in timpul productiei produce respingerea pungilor intre ceea ce are ca efect imposibilitatea stivurii corecte a acestora. Prin urmare scade viteza de productie si creste numarul de rebuturi. Bara antistatica ThunderIon 2.0 este solutia clasica pentru acesta aplicatie, datorita puterii sale extraordinare de ionizare si razei de actiune de 1000m fara ajutor de aer.

Slitter rewinder

Masinile tip slitter-rewinder de prelucrat folie si filme de plastic genereaza valori foarte mari de incarcare electrostatica. Acesta provoaca atragerea resturilor de material, a prafului si provoaca socuri electrice neplacute operatorilor. Montand bare antistatice deasupra zonei unde actioneaza cutitele, produsul ramane curat si neutru electrostatic, evitand reducerea vitezelor de productie si productivitatii.
De asemenea, utilizand sistemul de control centralizat IQ Manager si senzori de incarcare electrostatica, se poate crea un registru cu valorile incarcarii electrostatice dupa neutralizare pentru un lot de material. Acesta poate fi o dovada pentru o terta parte (clienti, s.a.) ca respectivul material a fost neutralizat corespunzator in timpul productiei.